Klavye temelde bilgisayar ekranında bilgiler girmeye ve komutlar vermeye yarayan bir araçtır.Klavye üzerinde onlarca tuş bulunmaktadır ve sayısı değişebilmektedir.Klavye üzerindeki tuşlar harflerden ve rakamlardan oluşmaktadır.Klavye üzerinde bulunan tuşları harf rakamların dışında iki bölümde incelemek mümkündür.Bu tuşları evresel tuşlar ve özel tuşlar olmak üzere iki bölümde incelemek mümkündür.Bu tuşlarla birlikte aynı anda kullanılan tuşlarda bulunmaktadır.
Evrensel tuşları ele alırsak, bağımsız olarak kullanılan ve bir kısım görevlerin atanmış olduğu tuşlar olduğunu göreceğiz.Evrensel tuşlar arasında harf tuşları, numerik tuş takımı (sağdaki rakamlar), imleci hareket ettirmeye yarayan yön tuşları ve silme işlemleri için kullanılan “Delete” ile “Backspace” tuşlarını gösterebiliriz.
Özel tuşlara gelince, bağımsız olmayıp kullanılan programa göre görev aldıklarını görürüz.Bu tuşlara F1, F2 gibi fonksiyon tuşlarını örnek verebiliriz.Şimdi klavye hakkında bütün detayları öğrenmek için hazırladığımız rehbere göz atmalısınız.İşte klavye hakkında herşey…
Backspace ve Del Tuşu
Bilgisayarda çalışanların en fazla kullandığı klavye tuşlarından ikisi de Del tuşu ile Backspace tuşlarıdır.Peki bu tuşlar nedir ve ne işe yarar? Yazılar yazdığınızda ve bu yazılardaki yanlışları silmek istediğinizde kullandığınız tuşlar Del ve Backspace tuşları olacaktır.İşte Del ve Backspace tuşlarının kullanımı ve ne işe yaradıkları…
Delete Tuşu ve kullanımı
Del tuşu genellikle klavye üzerinde yön tuşlarının üstünde bulunur. Del tuşu silme görevi yapar ancak imlecin sağındaki karakteri silmeye yarar. Diyelim ki Bilgisayar yazmak istediniz, ama BİLGİSAYAR yazmış oldunuz. Fazla olan S harfini silmek için tek yapmanız gereken, İmleci iki S arasına getirmek ve Del tuşuna basmaktır.İşte hepsi bu…
Backspace Tuşu ve Kullanımı
Backspace tuşu her zaman Enter tuşunun üzerinde bulunmaktadır. Backspace tuşunun üzerinde sola doğru bir ok işareti taşımaktadır. Yani bu tuş sola doğru silmeyi gösterir. Bilgisayar örneğini düşünürsek, bu sefer İmleci ikinci S’nin sağına getirmek ve Backspace’e basmak gerekecektir.