Cumartesi, Eylül 21, 2024

Android 4.4 KitKat Neler Getirecek?

LG tarafından üretilen Nexus 5’i 31 Ekim ya da 1 Kasım tarihinde tanıtacak olan Google, Android 4.4 KitKat’ı da aynı anda görücüye çıkaracak. Peki KitKat’ta neler olacak?

Google, Android 4.3’ün tanıtılmasının ardından, yaklaşık 3 ay geçmeden Android 4.4 KitKat ile karşımıza çıkacak. Android 4.3’ün Jelly Bean tabanlı, son yenilikleri aldığı ve en stabil hale getirildiği bir sürüm olarak düşünürsek, Google 4.4 ile yeni bir isme geçiyor.

Nestle ile anlaşan firma, Android 4.4’e KitKat adını vermiş durumda. Yaklaşık 1 hafta içerisinde Nexus 5 ile beraber tanıtılması planlanan Android 4.4 KitKat, peki bizlere neler sunacak? Bu yazımızda, biraz farklı detaylarla karşınızdayız.
LG ve Samsung gibi devlerin anavatanı olan Güney Kore, teknoloji haberlerinin de sızma başkenti oldu diyebiliriz. Kore merkezli ETNews’ın paylaştığı yeni bir haber, KitKat ile ilgili yeni bilgileri gün ışığına çıkardı.
Hedef sadece akıllı telefonlar değil!
Akıllı telefon pazarında Android 4.3 ile zaten oldukça etkili bir deneyim sunan Google, Android 4.4 KitKat ile yeni pazarlara da girmek istiyor. Bu yüzden yeni sistemin tek odağı akıllı telefonlar olmayacak.
Başta akıllı televizyonlar ve Android tabanlı oyun konsolu ile eğlence sistemleri gibi yeni pazarlarda boy göstermesi beklenen Android 4.4 KitKat’ın, özellikle akıllı televizyonlar için yeni bir arayüzle gelmesi bekleniyor.
Google TV ve Chromecast’in başarısından etkilenen Google, Miracast teknolojisini çok daha etkili bir şekilde kullanacak. Böylece sadece akıllı TV deneyimi değil, akıllı telefonları Miracast ya da kablo ile televizyona bağladığımızda da yeni bir arayüz karşımıza çıkma ihtimali oldukça yüksek. Artık evlerimizde, bilgisayar yerine akıllı telefonlarımızı kullanabiliriz. Neden olmasın?

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler