Cuma, Eylül 20, 2024

Hyundai ve Kia, Araçlarını Android’e Emanet Edecek

Hyundai ve Kia, araçları için Android bazlı navigasyon sistemi üzerinde çalışıyor.
Dünya’nın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai ve Kia, araçlarındaki teknolojiyi geliştirmek için yeni planlar peşinde. Sürücüleri kaybolmadan A noktasından B noktasına götürebilmek için Android bazlı navigasyon sistemi istiyorlar. Otomobil teknolojisine paralel olarak mobil cihazların da gelişmesi, bu iki farklı alanı ortak noktada buluşturmaya itiyor. Hyundai ve Kia’da buradan kazanç sağlamayı amaçlıyor.

Eğer Hyundai ve Kia kartlarını doğru oynarsa, Android-bazlı navigasyon sistemi bulunan ilk otomobilleri üretecek. İlk açıklamalara göre bu iki otomobil üreticisi, yıl sonuna kadar yeni araçlarında Android-bazlı navigasyon sistem kullanmak istiyor. Yıl sonuna çok fazla zaman kalmadı. Üretim tezgahındaki zamanlamayı iyi tutturmaları gerekiyor.

Hali hazırda iOS’un sunduğu Siri Eyes Free uygulaması var. Bu uygulama Chevrolet tarafından kullanılıyor. Honda ve Acura da geçtiğimiz Haziran ayında Siri Eyes Free teknolojisine destek verdiğini açıklamıştı.

Android-bazlı navigasyon sistemi, yeni arabalarda önyüklü olarak gelecek. Hazırlanacak yeni yazılım sayesinde, kullanıcılar kendi Android cihazlarını, navigasyon sistemine bağlayabilecek.

Sistemin kendine ait bir uygulama mağazasının olacağı da açıklandı. Ancak bu mağazanın Google Play ile doğrudan bir bağlantısı olacak mı, henüz belli değil. Bazı söylentilere göre sürücüler, araçlarını bu sistem sayesinde Wi-Fi üzerinden uzaktan kumanda edebilecek. Bu sistemin nasıl çalışacağı konusunda ise bir bilgi yok.

Hyundai ve Kia, henüz hangi araba modellerinin bu sisteme sahip olacağını açıklamadı. Önümüzdeki aylar içerisinde resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler