Pazar, Ekim 6, 2024

Google, Twitch.Tv’yi satın aldı

Aldığımız bilgilere göre, dünyanın en popüler çevrimiçi oyun izleme ve yayın portalı Twitch.Tv, 1 milyar dolar karşılığında Google tarafından satın alındı.

VentureBeat web sitesinin haberine göre, iki firma 1 milyar dolar gibi bir ücret karşılığında el sıkıştıklarını belirtti.

Mayıs ayında söylentilerle ortaya çıkan satın alma işlemi, Google’ın YouTube ile kurduğu video krallığını Twitch ile pekiştirme niyetinde olduğu yönündeydi. Google’ın Twitch.Tv gibi büyük bir oyun yayın platformunun rakip firmaların bünyesine girmeden elini hızlı tutması gerekiyordu, nitekim öyle oldu. Bugün ortaya çıkan satın alma iddiaları ise Google ve Twitch ikilisi tarafından yanıtsız bırakıldı.

Alınan bilgilere göre, Google’ın 2006 yılında 1,65 milyar dolara satın aldığı YouTube’un Twitch’ten sorumlu olacağını belirtiliyor.

San Fransisko merkezli Twitch.TV, kullanıcıların kendi oynadıkları oyunlarını diğer oyunseverlerle canlı videolar aracılığı ile paylaşmalarını sağlıyor. PC, Xbox One ve PlayStation 4 üzerinden anlık canlı yayın yapılmasına imkan sağlayan servis, Sandvine araştırma şirketinin istatisklerine göre, mart ayında küresel internet trafiğinin yüzde 1,35′ini oluşturdu.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler