Pazar, Ekim 6, 2024

Xiaomi Mi4 resmen tanıtıldı!

Xiaomi’nin yeni üst seviye akıllı telefonu Xiaomi Mi4 resmi olarak tanıtıldı. Cihazın teknik özellikleri ve detayları haberimizde.

Uzun süredir gündemden düşmeyen ve en çok beklenen akıllı cihazlar arasında kendine yer bulan Xiaomi Mi4, resmen tanıtıldı. Çin’li akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin bugün sabah saatlerinde tanıttığı Mi4 modelinin teknik özellikleri oldukça dikkat çekiyor. Xiaomi’nin Ceo’su Lei Jun tarafından tanıtılan Mi4 akıllı telefonun yanı sıra kullanılacak yeni arayüzü MIUI V6‘da tanıtıldı.

Diğer dev akıllı telefon üreticileri Samsung, HTC ve LG firmaların amiral gemi modelleri ile rekabet içerisinde olacağı tahmin edilen bu Xiaomi Mi4‘ün teknik özelliklerine yakından bakalım.

Xiaomi_Mi4-2

Ekran olarak Mi3 modeli ile aynı olduğu görülen Xiaomi Mi4‘ün işlemci, RAM ve kamara konusunda oldukça  güçlendirildiğini görülüyoruz. 5 inç boyutunda ve 1080p Full HD çözünürlüğünde ekranın yer aldığı Xiaomi Mi4, 2.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisinden gücünü alıyor.

Xiaomi_Mi4-3

Ram konusunda oldukça cüretkar olan Xiaomi Mi4 3 GB RAM ile beraber 16/64GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği sunuyor, diğer teknik özellikleri ise 13MP arka kamera, 8MP ön kamera, 3.080mAh batarya olarak sıralanıyor. Ayrıca Xiaomi Mi4’ün  fiyatı yaklaşık olarak 499 Dolar olacağı bilgisi de bulunuyor.

Xiaomi_Mi4-4

Etkinlikte amiral gemi modelinin yanı sıra firmanın geldiği nokta ve yeni arayüz hakkında da bilgiler verildi. Xiaomi‘nin Android işletim sistemine sahip cihazlarında tercih ettiği MIUI arayüzü yenilenerek MIUI V6 adı ile 16 Ağustos‘ta kullanıcılar ile buluşacak.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler