Pazar, Ekim 6, 2024

Apple A8 yongaseti 2.6 GHz saat hızına çıkabilir

Apple yeni nesil akıllı telefon ve tabletlerinde kullanılması beklenen A8 yongaseti, şu ana kadar sızıntılarda geride kalan bir bileşendi. Gelen son bilgiler doğrultusunda A8 yongasetinin önemli değişiklikler içereceği bildiriliyor.

Apple A8
Apple A8

A8, geçen yıl A7 ile adım atılan 64-bit evrenindeki ikinci Apple tasarımı yongaseti olacak. Apple yeni yongaseti için TSMC ile anlaşırken üretim ise 20nm fabrikasyon sürecinde gerçekleşecek. Üretim sürecindeki bu gelişme yongasetine de olumlu yansıyacak.

Herşeyden önce A8 yongasetinin önceki nesle göre hatırı sayılır oranda enerji tasarrufu yapacağını söyleyebiliriz. Apple bu avantajı iyi kullanarak A8 yongasetinin saat hızını 2.6GHz sınırına kadar çekebilecek.

Çift çekirdekli olacak bu yongaseti iPad Air 2 modelinde 2.6GHz değerine ulaşacakken iPhone 6’da ise 2GHz sınırında kalacak. A7 yongasetinde genelde 1.3-1.4GHz saat hızlarına erişilmekteydi.

Performans üzerinde sağlanan bu başarım, A8 yongasetinin ekran boyutu daha da büyüyen iPhone 6 modellerinin iş yükünü kolayca kaldırabilmesine olana tanıyacak. Böylece sistem genelindeki akıcılık ve hız seviyesi korunmuş olacak.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler