Cuma, Ekim 4, 2024

Harley-Davidson İlk Elektrikli Motosikleti; Project LiveWire’ı Resmen Duyurdu!

Motosiklet dünyasının en popüler üreticilerinden Harley-Davidson ilk elektronik motosiklet projesini bugün tanıttı. Henüz proje aşamasında olan motosikletin adı “Project LiveWire” olarak belirtildi.

Araca ilişkin fazla detay verilmemesine rağmen,  genel anlamda Harley’e benzese de  tasarım olarak bilim kurgu filmlerinde kullanılan motosikletleri aratmayacak gibi bir izlenim vermekte. Oturma pozisyonu olarak diğer Harley’lere kıyasla biraz daha yüksekte ve tekerlerinin de normalden biraz büyük olduğu göze çarpan detaylar arasında. Led ışıklara sahip Project LiveWire ,alüminyum gövdeye sahip ve merkezinde de 75 beygirlik bir elektrik motoru yer alıyor.Gücünü nerden alıyor dendiğinde ise 3 saatte şarj ile 160 km yol katedebilen lityum -iyon bataryalar  mevcut.

LiveWire’ın 0’dan 97 km hıza 4 saniyeden kısa bir süre içinde çıktığına altını çizen şirket, lastik parçalayan bir hızlanma ve kaçırılmayacak yeni bir ses vadettiğine dikkat çekiyor.Benzinle çalışan motorların aksine , maksimum tork elde edebilmek için belirli bir devir gerektirmezken, kontak çevirildiği andan itibaren tüm güç sürücünün elinin altında bulunmakta.

Şirket Livewire’ı satışa sunmadan önce New York’ta başlayan ve 30 ABD şehrini kapsayacak bir turla potansiyel müşterilerin motosikleti test etmesini sağlayarak onların fikirlerini dinleyecek.

http://www.youtube.com/watch?v=t6F8O5A__Ds

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler