Pazar, Ekim 6, 2024

Samsung Galaxy S5 ve Mini yan yana görüldü

Samsung amiral gemilerinin faklı varyasyonlarını piyasaya çıkarmasıyla bilinen bir üretici. Son zamanlarda küçük (mini) amiral gemisi modasını takip eden şirket, bir kaç ay önce çıkan Galaxy S5‘in mini modelini çıkarma telaşında.

Yakın zamanda çıkan çeşitli sızdırmalar ve söylentilerin hedefinde yer alan bu cihaz, bugün yeniden görüntülenmiş bulunuyor. Galaxy S5 Mini adına paylaşılan son görseller, cihazı ağabeyi ile karşılaştırma fırsatı sunarken, öyle o kadar da minyatür boyutlara sahip olmadığını sergilemekte. Ağabeyinin IP67 sızdırmazlık sertifikasını ve parmak izi tarayıcısını içereceği iddia edilen akıllı telefonun teknik özellikleri ise nispeten daha mütevazi olacak gibi.

CPU-Z ve AnTuTu uygulamaları aracılığıyla tespit edildiği söylenen teknik özelliklere gelin hep birlikte genel bir bakış atalım. Sızdırılan benchmark değerlerine göre Galaxy S5 Mini, dört çekirdekli 1,4 GHz işlemciye sahip Exynos 3 çipset, Mali-400 GPU, 1,5 GB RAM, 16 GB hafıza gibi orta seviyenin sınırlarını zorlayan özelliklere sahip olacak. Cihazın fotoğraf yeteneğine gelindiğinde ise, 2,1 megapiksel ön ve 8 megapiksel arka olmak üzere iki kamera sensöründen bahsedilmekte.

Samsung Galaxy S5 Mini’nin ekranı ise oldukça canlı renkler içerecek gibi görünüyor. Corning Gorilla Glass 3 ile korunacağı söylenen bu AMOLED panelin, 4,5 inç boyunda ve 720p çözünürlükte olacağı da sızdırılanlar arasında. Samsung’un orta seviye akıllı telefonlarında standartlaşmaya başlayan LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0 LE, IR Blaster, NFC, GPS ve A-GPS gibi bağlantısal özellikleri büyük ihtimalle bu cihazda da göreceğiz. Gelin bu cihazın ağabeyi Galaxy S5 ile karşılaştırıldığı o görselleri hep birlikte gözden geçirelim:

samsunggalaxys5mini-2

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler