Pazar, Ekim 6, 2024

Dropbox ile Yapabileceğiniz 10 Güzel Şey

Kişisel bulut hizmetleri içinde en bilineni Dropbox, herşeyinizi bulutta saklayabiliyorsunuz.

Dropbox’ı günlük hayatta sıkça kullanıyor olabilirsiniz. Dokümanlarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı, şarkılarınızı saklamak ve yedeklemek için ideal. Kullanım kolaylığı ve paylaşım özellikleri sayesinde çok popüler ve basit. Ama basitliğine kanmayın, onunla ile yapabileceğiniz bir sürü pratik şey daha var. Aşağıda, Dropbox’ın kullanabileceğiniz ilginç özelliklerinden oluşan 10 maddelik bir liste yaptık.

1) Favori Dosyalarınızı Online Olmadan Okuyabilirsiniz
Dropbox uygulaması üzerinden favori olarak işaretlediğiniz dosyalarınızı, cihazınız internete bağlı olmasa bile görebileceğinizi biliyor muydunuz?

2) Dropbox Klasörünüzü, Ana Doküman Klasörü Yapabilirsiniz
Dropbox klasörünüzü çok seviyorsanız, onu ana doküman klasörü yapmak için ufak bir ayar yapmanız lazım. “My Documents/Belgelerim” klasörüne sağ tıklayın, “Özellikler”i seçin, “Değiştir”e basın, sonra da Dropbox klasörünün yerini gösterin.

3) Dropbox’a Yedekleyeceğiniz Dosyaları Mail De Atabilirsiniz
Eğer Dropbox’a erişiminiz yoksa ama bir dosya yedeklemeniz lazımsa, tek yapmanız gereken “SendToDropbox.com” sitesinden bir hesap açıp, özel bir e-posta adresi almak. Dosyalarınızı bu özel e-posta adresine mail attığınızda, Dropbox hesabınıza gidecektir.

4) Daha Fazla Bedava Depo Alanı İster Misiniz?
Eğer Dropbox’ı ücretsiz kullanıyorsanız, depo alanını artırmak için bazı yapabileceğiniz şeyler var. Mesela bir arkadaşınızı Dropbox’a kaydettirin ve 500 MB daha alan kazanın. Veya “Getting Started” listesindeki şıkları tamamlayın ve 250 MB daha alan kazanın. Bu şekilde 32 GB’a kadar ekstra yer kazanmanız mümkün.

5) Firefox’u Her Cihazda Aynı Şekilde Kullanın
Eğer birden fazla bilgisayarda Firefox kullanıyoranız ve size özel ayarlarınız varsa, bu ipucu işinize yarayabilir. “Firefox Portable” uygulamasını indirin ve Dropbox’da saklayın. İstediğiniz bilgisayardan Dropbox içinden kolayca çalıştırın ve tüm Firefox ayarlarınız değişmeden gelsin.

6) Web Linklerini Direk Dropbox’a Kaydedin
URL Droplet” sayesinde web linklerini direk Dropbox’a kaydedebilir ve başka zaman hemen ulaşabilirsiniz.

7) Torrent Dosyalarını Uzaktan Kontrol Etmeye De Yarıyor
Eğer uzaktan indirmeniz gereken Torrent dosyalarınız varsa, kullandığınız Torrent programının içindeki ayarlardan, Dropbox’a kaydettiğiniz Torrent linklerini otomatik çalıştırmasını seçebilirsiniz.

8) Aynı Anda İki Farklı Dropbox Hesabınız Olabilir
Dropbox aslında birden fazla hesabı aynı arayüzde desteklemiyor. Ama Mac üzerinde bunun bir yolu var. Bunu burada uzun uzadıya anlatıp sizi sıkmayalım, “Dropbox Wiki“ye başvurabilirsiniz.

9) Web Sitenizi Dropbox’a Yedeklebilirsiniz
Eğer web sitenizin dosyalarını sıkça yedekliyor ve her yerden erişmek istiyorsanız, “Backup Box” veya “WordPress.org plug-in“i kullanarak sitenizi otomatik olarak yedekletebilirsiniz.

10) Dropbox İle Web Hosting Bile Yapmak Mümkün
Dropbox içinden basit tasarımlı siteler host edebilirsiniz, bunun için “DropPages” gibi bir servis kullanabilirsiniz. Hatta temalar ve özel URL’ler bile oluşturup host etmek mümkün.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler