Pazar, Ekim 6, 2024

Selfie’nin Türkçe Karşılığı Belirleniyor!

İngilizce terimleri Türkçe içerisinde kullanmak artık garipsenmezken, son dönemde 7′den 77′ye hemen hemen herkesin dilinde olan “Selfie” kelimesi Türk Dil Kurumu’nun listesine dâhil oluyor.

TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin’in yapmış olduğu açıklamada vatandaşlardan sadece “Selfie” kelimesi için bu güne kadar 1.000 den fazla öneri geldiğine değinirken, özellikle yabancı kelimelerin dilimizdeki karşılığında ortak bir kanıya varmak için herkesin görüş ve önerilerine açık olduğunu belirtti.

Vatandaşların yabancı kelimeler konusunda öneri sunabileceği 3 farklı yol olduğunun altını çizen Kaçalin konu ile ilgili kişilerin TDK’nın facebook sayfasından, mail ve telefon aracılığı ile kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.

“Selfie” kelimesi için vatandaşlardan gelen 1.000 den fazla öneri arasından şuan 5 tanesinin ön planda olduğunu açıklayan Kaçalin, 23 Mayıs’a kadar [email protected] mail adresinden vatandaşların önerilerine açık olduklarının altını çizdi.

“Selfie” kelimesi için belirlenen 5 muhtemel karşılık ise özçekim, kendiçekim, görçek, kendinçek, bakçek şeklinde sıralandı.

Peki sizin “Selfie”nin Türkçe karşılığı olarak bir öneriniz var mı?

[ads2]

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler