Pazar, Ekim 6, 2024

Güvenli Sürüş İçin Akıllı Lastik

Otomobil güvenliği için geliştirilen akıllı lastik sürücüyü her saniye uyarıyor.

Bütün cihazların hatta eşyaların akıllandığı şu günlerde “Akıllı Lastik” tabirini duymak sizleri çok şaşırtmamış olabilir. Özellikle hayatlarımızı kolaylaştıran ve yaşam standartlarımızı yukarıya çeken teknolojiler her zaman bizlerin yararına olacaktır.

smart-tires

Bu noktada karşımıza çıkan akıllı lastikler dünyaca ünlü araç lastiği üreticisi Continental ürünü. Ürünün işlevinden kısaca bahsetmek gerekirse akıllı lastiğin en dikkat çekici özelliği aracın lastiklerinde yaşanan herhangi bir sorunun direkt olarak sürücüye bildirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Continental’in üzerinde çalıştığı akıllı lastiklerde birçok sensör bulunuyor. Bu sensörler aracılığı ile lastiklerde yaşanan inme veya aşınma gibi durumları anında sürücüye bildiriyor. Bu sayede otomobil güvenliği arttırılmış oluyor ve sürücüler kendilerini çok daha güvende hissediyor.

continental-akıllı-lastik

Otomobil bakımının oldukça zor ve masraflı olduğu göz önünde bulundurulur ise akıllı lastiklerin bir nebze olsun araç sahiplerini rahatlatacağını da söyleyebiliriz.

Ünlü lastik üreticisinin akıllı lastik üzerinde çalıştığı ve ürünün önümüzdeki günlerde daha da geliştirilebileceği ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Continental’in akıllı lastik çalışmalarını 2017 yılından önce bitirmesi de beklenmiyor.

Bir otomobilin en önemli parçası hangisidir diye düşündüğünüzde belki ilk sıraya koymayacağınız lastikler hayati öneme sahiptir. Araçların lastiklerinde yaşanan en ufak sorun çok ciddi kazalara sebep olabilir. Bu noktada otomobil lastikleri için geliştirilecek bütün teknolojiler bu standartları daha yukarılara taşıyacaktır.

Umarız akıllı lastik gibi teknolojiler çok daha kısa sürelerde nihayete ulaşır ve yaşanan trafik kazaları minimum seviyeye iner.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler