Cuma, Eylül 20, 2024

Logitech G502 Proteus Core oyuncu faresi incelemesi

logitech-g502-programlanabilir

Logitech’in hızlı oyuncular için tasarladığı G502 Proteus Core oyuncu faresini inceliyoruz.

Oyuncu aksesuarları denildiğinde “Logitech”  akla gelen ilk markalardan biridir . Hem kalitesi  hem de çevresel ürünleri ile kullanıcıların gönlünde taht kurmuş bir  firmadır.

Oyuncular için meşhur “G” serisi ürünleriyle ergonomik tasarım  ve  fiyat performans ürünleri sunmaya çalışıyor. Uzun yıllardır klasik görünümlü oyuncu fareleri tasarlayan firma, bu yıl çıkarmış olduğu G602 ve G502 oyuncu fareleriyle alışagelmiş görünüme son verdi.

Oyuncular kaliteli görsel ve akıcı oyunlar oynamak için genellikle PC  performansı ve grafik gücüne odaklanırlar. Ekran kartı, anakart ve yazılım açısından kasa içeriğine önem verdikleri kadar klavye ve farede önemlidir. Özellikle  multiplayer  FPS veya MMO türü oyunlarda hangi model  fare kullanalım diyecek olursanız, G502 tam size göre.

Logitech G502 oyuncu faresi orta ve üst seviye oyuncular için konumlandırılmış, teknik özellikler açısından oldukça zengin ve sağ el kullanımı için tasarlanmış ergonomik yapıya sahip.

Teknik Özellikler

  • Marka: Logitech
  • Model: G502 Proteus Core
  • Fiyat: 80$ (Yurtdışı satış fiyatı)
  • Boyutlar: 132 x 75 x 40mm
  • Makro: Programlanabilir 11 buton
  • Net ağırlık: 168gr (ağırlıklarla hariç)
  • Sensör: 200 – 12.000 dpi
  • USB bildirme hızı: 1000 Hz (1 ms)
  • Maximum hızlanma: 40g
  • Bağlantı arayüzü: USB 2.0
  • Biçim faktörü: Ergonomik, sağ el için
  • Aydınlatma: Mavi G  logosu
  • Değişken ağırlık: 5x 3.6gr

İncelediğimiz Logitech G502 oyuncu faresi, Delta Zero teknolojisiyle 200 ile 12.000 Dpi arasında çözünürlük sunuyor. Şuan için dünyanın en yüksek dpi çözünürlüğü G500s ve G502 de sunuluyor. Lazer okuyucu mouse’un altında tam orta kısımda yer alıyor. Tabanında bulunan 4 Adet ince teflon,  farenin her yüzeyde rahat hareket etmesini sağlıyor.

logitech-g502-alt

G502 içinde bulundurduğu kızılötesi sensörüyle, kullanılan yüzeye uygun ayarlama yapmanıza imkan sağlarken, maximum performans almanızı sağlıyor. Bu ayarlamaları logitech gaming yazılımı ile yapabiliyorsunuz.
Ayrıca üreticinin resmi sitesinde verilen bilgilere göre G440 ve G240 modeli fareler, mouse pad yüzeyleri için önceden ayarlanmış olarak geliyor.

g440-mouse-pad

132 x 75 x 40mm ebatlarında ve değiştirilebilir ağırlıklarıyla birlikte 186gr ağırlığına ulaşabilen  G502’nin;  gövde ağırlığı 121gr,  kablo dahil ağırlığı ise 168 gr’dır. Gövdesinin üst kısmı, elin fare üzerinden kaymasını engelleyen kauçuk türevi bir malzeme ile desteklenmiş. Yuvarlak hatlı ve avuç içine rahat bir şekilde oturan tasarım, oyuncu farelerinden beklendiği gibi genel olarak ergonomik bir yapıya sahip. Sağ sol tarafında kauçuk yapıyla desteklenerek ıslak ve terli ellerle dahi kaymayı önlüyor.

Logitech G502 üzerindeki düğmelere bakınca, diğer tüm Logitech fareleri ile özdeşleşmiş durumda. Toplam 11 Adet programlanabilir tuş seçeneği sunuyor. Oyun oynarken farklı DPI seçeneklerine hızlı geçiş yapabilir ve tuşlara atayacağınız değerlerle oyunlarda üstünlük kurabilirsiniz.  Ayrıca;  Logitech Gaming Software kullanarak istediğiniz tuşa işlev atayabilir, mouse’unuzu kişiselleştirebilirsiniz.

g502-sol-taraf

Mouse’un alt kısmında bulun ana kapağı açtığımızda ise değişken ağırlıklar koyabileceğiniz bölmeler mevcut:

g502-alt-kapak

Sıradan bir kullanıcı için fazla bir anlam ifade etmeyen bu ağırlıklar, yüksek dpi’da oyun oynayanların ve profesyonel oyuncuların tercih ettiği bir detay:

g502-ağırlıklar

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler