Pazar, Ekim 6, 2024

Facebook, Twitter gibi Sosyal Ağlarda Yazdığınız Her Kelime Kayıt Altında

İnternet üzerindeki sıkça kullandığımız sosyal ağlar sanal gibi dursa da, aslında yazdığımız herşey gerçek. İnternette yaptığımız herşeyin kaydının tutulduğunu, yazdıklarımızın-çizdiklerimizin internet ortamına yüklendiğini ve biz silsekte bunların buhar olup uçmadıklarını pek çoğumuz biliyor.

Bilgisayarların her şeyi tutmak gibi bir durumu var. İnsanlar çoğu zaman yazdıkları cümlelerin ekrandan silinince tamamen kaybolduğunu düşünmekte ve bu konuda bilgisiz olanda pek çok kişi var. Sırf bu yüzden yazdığı en ufak cümleden bile dava açılan pek çok kullanıcı bulunmakta. Eminiz ki birazdan örnek vereceğimiz insanlar bu durumdan haberdar olsalardı bu gafları yapmaktan kaçınırlardı.

Seçmenlere Hakaret

İngiltere’de ki seçimlere aday olan Stuart MacLennan, Twitter üzerinden seçim bölgesiyle ilgili yazılar yazınca büyük tepki çekti ve koltuğundan oldu. Adaylığını koyduğu yerin ulaşımının berbat olduğunu, kişilerin geri kafalı olduğunu Twitter’da yazan MacLennan, baskı yüzünden partiden ihraç edildi.

Patronun Facebook Mesajı

Lindsay isimli bir kullanıcı unutkanlığının kurbanı olarak patronunun arkadaş listesinde olduğunu unuttu ve bir gün Facebook duvarına patronunun cinsel tuhaflıkları üzerine bir ileti paylaştı. Ertesi gün duvarında patronundan gelen kovulma mesajını görünce şoka uğrayan kullanıcının mesajında tazminat çekinin postada olduğu yazılıydı.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler