Pazar, Ekim 6, 2024

Kullanmadığınız banka hesapları başınıza dert olmasın!

Son zamanlarda kullanılmayan hesapların insanların başına açtığı masraf gündemden düşmüyor. Kullanılmayan hesapların kapatılmaması sonucunda ücrete tabi olacağının söylenmesi insanların panik olmasına neden oldu.

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması haberi ile vatandaş, bankaları dolaşıp hesaplarını kapatmaya başladı. Hesabı olup olmadığını bilenler hesaplarını kapatırken, bankalarda kullanmadığı hesabı olup olmadığını bilmeyenler banka banka dolaşarak kendi adlarına hesap sorgulatıyorlar.

Tebliğ 1 Eylül 2013’te yürürlüğe girdi. Tebliğe göre kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap kabul edilecek. Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde haber verilecek. Haber verildikten sonra müşteri isterse hesabı kapatabilecek. Bankalar Birliği’nden 10 Nisan’da yapılan açıklamada düzenlemenin, müşterilerin haberdar olmadıkları hesaplarından ücret alınmasını önlemeyi amaçladığına dikkat çekilmişti. 180 günlük süre mart başında bitti. Bazı bankalar müşterilerine mesaj gönder-meye başladı. Her müşterinin ayrı hesabı olduğu için bankalara başvurmak için tarih şartı yok.

BANKA hesapları bankaların internet şubeleri, ATM’ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kapatılabiliyor. Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri veya sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor. Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebiliyor ya da aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler