Pazar, Ekim 6, 2024

HTC One m8 Ön İnceleme

Dünya Mobil Kongresi’nde, geçtiğimiz yılın en iyi telefonu seçilen HTC’nin One modeli, kullanıcıların da beğenisini kazanmıştı. HTC One’ın 2014 modeli m8 ise markanın geçen yılki başarısını sürdürecek gibi görünüyor.

25 Mart tarihinde gerçekleşen lansman ile ilk kez karşımıza çıkan HTC One m8; hem donanım, hem de yazılım olarak piyasanın en iyi telefonları arasındaki yerini alacak gibi duruyor.

Firmanın CEO’su Peter Chou’nun, “Mobil inovasyonun öncüleri olarak, göz kamaştıran, ilham veren ve akıllı telefon endüstrisini tamamen değiştirecek cihazlar tasarlamaya devam ediyoruz. Bugün de endüstrinin şimdiye kadar görmüş olduğu en çarpıcı, sezgisel ve ileri teknolojiye sahip telefonu, yeni HTC One (M8)’i tanıtıyor olmaktan gurur duyuyorum” diyerek sunduğu ve adeta 6. hissiniz gibi bir kullanım deneyimi sunan HTC One m8, günlük hayata rakiplerinden daha da adapte olmuş bir telefon olarak çıkıyor karşımıza.

Ekranı Nasıl?

Boyut olarak son derece kullanışlı ve ergonomik bir gövdeye sahip olan HTC One, m8 modeli ile de tasarımını değiştirmemiş ve aynı çizgileri, biraz daha şık hale getirilmiş alüminyum gövdesi ile muhafaza etmeyi başarmış.

Çözünürlük olarak her ne kadar One’ın üzerinde çok bir şey katmamış gibi görünse de 5 inç boyutundaki ekranı ile 1080p çözünürlük destekleyen HTC One m8, 440ppi piksel yoğunluğu ile full HD görüntü kalitesine sahip ki, bu piksel yoğunluğu iPhone 5S’in ekranından daha kaliteli görüntü vereceğini gösteriyor.

Donanım Özellikleri

Pek çok markanın kullandığı gibi Qualcomm’un Snapdragon serisi işlemcilerinden 2.3 GHz kapasitede Snapdragon 801 işlemciye sahip olan HTC One m8, aynı zamanda Adreno 330 grafik işleme birimine sahip.

2 Gb RAM’i olan HTC One m8’in 16 ve 32 Gb dahili hafızası mevcut, ayrıca 128 Gb’a kadar SD kart desteği sunan telefon açıkçası tüm fotoğraflarınız, yolda giderken dinlediğiniz müzikleriniz ve daha fazlası için yeteri kadar yer sunuyor.

Bluetooth 4.0, 4G LTE, NFC, MHL ve kızılötesi bağlantı desteği de sunan HTC One’ı bu bağlantı çeşitliliği ile de istediğiniz cihaza ya da ağa da kolayca bağlayabiliyorsunuz.

Kamerası Nasıl?

HTC One m8’in en çok merak edilen özelliklerinden birisi şüphesi ki arka yüzünde neden 2 adet kamera bulunduğuydu. Duo kamera olarak adlandırılan bu ikili kamera sistemi her şeyden önce derinlik algısı artırılmış olan videolar ve fotoğraflar çekmemize imkan veriyor.

Çözünürlük olarak ise 1080p video çekebilen bu kamera UltraPixel denilen bir teknolojiye sahip ve HTC’nin açıklamasına göre piksel sayısını artırarak değil, piksellerin boyutunu değiştirerek geliştirilmiş bir teknoloji. Bu sayede daha fazla detay yakalayabiliyor ve DSLR bir kamera ile karşılaştırılabilecek kalitede fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz.

Kameranın en büyük özelliklerinden birisi ise çekilen fotoğrafın odak noktasıyla oynayabiliyor olmanız. Fotoğraf çekildikten sonra odak noktasını değiştirmenize de imkan veren Duo Camera teknolojisi, bir kareden, odaklanan objeyi değiştirerek birden fazla fotoğraf çıkartabilmenize de olanak veriyor.

Ayrıca iki adet flaşı bulunan ve Full HD çözünürlükte slow motion (yavaş çekim) video kaydı yapan bu ikili kamera sistemi UFocus özelliği ile 300 milisaniyede odaklanarak çekim yapabiliyor.

m8-kamera

HTC One (M8)’in Duo kamerasıyla fotoğraf çekildikten sonra odağını istenilen noktaya dokunarak değiştirmek mümkün..

Bataryası Ne Kadar Dayanıyor?

Samsung’un Galaxy S5 modelinde de gördüğümüz ekstra güç tasarruf moduna sahip olan HTC One m8, bir önceki versiyondan (One) %40 oranında daha verimli bir güç kullanımı sunuyor.

Ayrıca güç tasarrufu modunda tam dolu bataryanızla 14 gün boyunca açık kalabilen cihazınız, tasarrufta olmasına rağmen aramaları cevaplamanıza ya da arama yapmanıza, mesaj ve e-posta alımına açık olacak. Dilerseniz otomatik hale getirebildiğiniz güç tasarrufu modu, %20 güç seviyesinde 60 saat, %10 güç seviyesinde 30 saat ve %5 güç seviyesinde 15 saat bekleme süresi sunuyor.

Yazılım ve Ekstra Özellikler

Android’n 4.4.3 KitKat sürümü ile piyasaya çıkacak olan HTC One m8, işletim sisteminin yanı sıra HTC Sense arayüzünün geliştirilmiş versiyonu olan Sense 6 versiyonu ile gelecek ki lansmanda da sözü edildiği üzere Sense 6 adeta sizin 6. hissiniz gibi çalışacak.

Bildirim ekranı ve haber akışı gibi unsurları kişiselleştirmenize imkan veren BlinkFeed ise yine HTC One için geliştirilmiş versiyonu ile sahip olabileceğiniz HTC uygulamaları arasında yer alıyor. HTC’nin anlaşmış olduğu 1000’den fazla kaynaktan gelen bildirimleri, haberleri ya da paylaşımları dilediğiniz gibi kişiselleştirerek ve önem sırasına koyarak takip etmenize imkan veren BlinkFeed ile sizin için önemli hiçbir haberi, twiti, makaleyi ya da yayını kaçırmayacaksınız.

Televizyonlar için de kullanılabilen multimedya özellikleri barındıran HTC One m8, televizyonunuzun bir parçası, hatta televizyonunuzun cebinizdeki uzantısı oluyor diyebiliriz.

Son dönemin modası haline gelen spor uygulamaları ve fitness tracker aksesuarlarının akımına da katılan HTC One m8, her ne kadar firma kendi saati ya da fitness trackerını üretmiyor olsa da en yaygın aksesuarlardan biri olan FitBit’in uygulaması ile geliyor ve HTC de sizin bireysel antrenörünüz oluyor.

Bu ekstra özellikleri ile HTC One m8, Samsung Galaxy S5 gibi rakiplerinin günlük kullanımda önüne geçeceği ve kullanıcıların daha kolay adapte olarak her işlerinde kolayca kullanabileceği bir cihaz olacak.

Sonuç

Donanım, yazılım ve tasarım olarak bakıldığında aslında lafı çok fazla uzatmadan One m8’in, bu yılın da en iyi telefonu olmaya aday olduğunu söyleyebiliriz; ancak bir kıyaslama yapmak ve genel bir değerlendirmede bulunmak adına rakiplerine göz attığımızda biraz daha fazlasını hak ediyor bu telefon.

Geliştirilmiş ve kişiselleştirilebilir arayüzü, kullanıcılara kolay alışılabilir ve kişisel isteklere cevap veren bir kullanım sunarken BlinkFeed ve Sense 6’in Galaxy S5’in TouchWiz arayüzünden daha kullanışlı göründüğünü söyleyebiliriz.

Ayrıca dahilinde gelen pek çok multimedya uygulaması barındıran HTC One m8’in gösteriş meraklısı sensörler ve kullanmayacağınız spor uygulamaları yerine günlük hayatınızda yer edinebilecek bir cihaz olacağının işaretini veriyor.

 

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler