Cuma, Eylül 20, 2024

League of Legends’ta Drop Hack paniği

Kısa aralıklar ile yaptığı güncellemeler aracılığıyla oyuncularına hilesiz bir oyun sunmayı amaçlayan Riot Games, bir süredir varolduğu söylenen ama kısa bir süre önce büyük bir kesim tarafından duyularak bundan sonra da tüm League of Legends alemini sallayan Drop Hack ile boğuşuyor. Ünlü yayıncıların TwitchTV üzerinden yaptıkları yayınlarda da gözlenebilen bu hile, oyuncuların oyundan düşmelerine neden oluyor.

Belirtilenlere göre hileciler bir program veya bir sunucu üzerinden karşıdaki sihirdarın bilgisayarına, oyun IP’sine ulaşıyor ve flood yöntemiyle karşıdaki sihirdarın oyunundan düşmesine neden oluyor. Bu yol ile kendi takımındaki dört oyuncu da dahil olmak üzere tüm oyuncuları oyundan düşürebilen hilekarlar, arenada yalnız kalıp oyunu rahatlıkla kazanabiliyorlar.

Bu konuya tanık olmuş sihirdarların forumlarda yaptıkları yorumlardae bu hileyi kullanabilme yetisine sahip olan oyuncuların Linux bilgisi olduğunun altı çizilirken, hileyi yapmak isteyen oyuncunun bilgisayarında bulunan bir uzantı ile bu işlemin yapılabileceğinin sinyalleri verildi. Drop Hack hakkında henüz tam anlamıyla net bir açıklama gelmezken, başta Avrupa sunucusunda oynayan oyuncular olmak üzere birçok sunucu Drop Hack paniği ile çalkalanmaya başladı bile.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler