Cuma, Eylül 20, 2024

Windows Başlat Menüsü Geri Dönüyor!

Microsoft’un Windows 8 ile birlikte kaldırdığı başlat menüsü geri dönüyor. Uzun zamandır tartışılan başlat menüsü gelecek Windows 8.1 güncellemelerinde işletim sistemine adapte edilecek.

Microsoft’un Windows 8 ile birlikte gerçekleştirdiği radikal arayüz değişiminde kısmen yaşanacak geriye dönüş ilk kez resmi olarak açıklandı. Eski adıyla “metro”, yeni adıyla “modern arayüz”ün yerini aldığı klasik “başlat menüsü” Windows 8.1’e geri geliyor. Yakın gelecekteki güncellemelerde yer alması beklenen yeni başlat menüsü, önceki Windows sürümlerindekinden farklılıklar içerse de temelde aynı işlevi görüyor.

Yeni başlat menüsü
Geliştirici etkinliği BUILD 2014’te bu gelişmeyi duyuran şirket, yeni başlat menüsünün ilk ekran görüntülerini de paylaştı. Klasik başlat menüsü görünümün yanına Windows 8 ile hayatımıza giren modern arayüzün eklendiği görülüyor. Bir başka değişle değişle, klasik başlat menüsü ile bir araya getirilmiş bir modern arayüz gelecek güncellemelerde kullanıcıları karşılayacak gibi duruyor. Windows 8.1 için yıl içinde gelecek güncellemeler ile işletim sistemine adapte edilecek yeni başlat menüsünün Windows 9’un da bir parçası olması bekleniyor.

windows 8.1 update
windows 8.1 update

Uygulama görünümleri

Windows 8.1 arayüzü için duyurulan tek değişim bu değil. Gelecekteki güncellemelerle birlikte, modern arayüz için tasarlanmış uygulamalarının klasik “pencereli görünümde” de çalışabileceği belirtiliyor. Bakalım Microsoft, Windows 8.1’de klasik Windows arayüzüyle modern arayüzü hangi noktalarda ve ne şekilde harmanlayacak?

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler