Pazar, Ekim 6, 2024

Youtube Açılıyor

Mahkeme kararını verdi Twitter’ın ardından Youtube’da açılıyor.

Dün akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar ile erişime açılan Twitter’ın ardından bugün de Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi Youtube’a uygulanan yasağın kaldırılmasına karar verdi. Youtube’u kapatan mahkeme olan Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesinin kendi verdiği kararı bozmasında Anayasa Mahkemesinin dün verdiği kararın etkili olmuş olabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

25 Mart tarihinde malum ses kayıtlarının Youtube aracılığı ile sanal ortamda yayılmasının ardından ulusal güvenliğe tehdit oluşturması nedeniyle erişimi engellenmişti.

Mahkeme dünya çapındaki video paylaşım sitesine yapılan yasağın kalkması yönünde karar vermiş olsa da bazı servis sağlayıcıları halen daha erişim engelini kaldırmış değil. Gün içerisinde bütün servis sağlayıcıların erişim engelini kaldırması ve Youtube’a kendi DNS’iniz ile de girebileceğinizi söyleyebiliriz.

Her iki sosyal paylaşım platformunun yasaklanmasının ardından kullanıcılar DNS değiştirme ve VPN kullanmak gibi alternatif yollara başvurarak Youtube ve Twitter’a girmeye devam etmişlerdi. Dün Anayasa Mahkemesinin bugün ise Gölbaşı Sulh Ceze Mahkemesinin vermiş olduğu kararlar ile kullanıcılar artık DNS değiştirmek veya VPN kullanmak zorunda kalmadan özgürce bu platformlara erişebilecekler.

Bazı servis sağlayıcıların mahkeme kararına rağmen neden erişim engelini kaldırmadığı sorularına cevap olarak ise; temkinli bir davranış sergilediklerini veya erişim engelini kaldırma noktasında gecikmeler yaşamış olabilecekleri ihtimalini göz önünde bulundurmak doğru olacaktır. Ancak gün sonuna kadar bütün servis sağlayıcıların gerekli düzenlemeleri yaparak dev video paylaşım sitesinin önünde ki engeli kaldıracaklarını söyleyebiliriz.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler