Pazar, Ekim 6, 2024

Lumia 930 5.1 Dolby Digital Plus Desteğine Kavuşacak

Lumia 930 piyasaya çıktığında 5.1 Dolby Digital Pro kayıt özelliği ile kullanıcılarını mest edecek.

Finli Nokia geçtiğimiz günlerde özellikle de kamerası ile öne çıkan Lumia 1020 için özel bir indirim açıklamıştı. Hemen ardından ise uzun süredir beklenen yeni akıllı telefon Lumia 930 resmi olarak duyurulmuştu. Microsoft Build 2014 etkinliğinde ortaya çıkan telefon donanımsal özellikleri ile her kesimin ilgisini çekebilecek bir telefon.

Verizon’a özel olarak Amerika’da piyasaya çıkan Lumia Icon’un uluslararası versiyonu olarak satışa sunulacak olan akıllı telefon 5 inç’lik 1080p OLED ekrana sahip. 20 MP’lik PureView kamera ise 30 fps’te 1080p video kaydı dahi yapabiliyor. Dört çekirdekli Snapdragon 800 ve 2 GB RAM ile taçlandırılan Nokia Lumia 930, 2420mAh batarya ile öne çıkıyor. 600 dolar civarında bir fiyat ile piyasaya sürülecek olan cihazın henüz ortaya çıkan bir özelliği ise oldukça heyecan uyandırıcı.

Yapılan açıklamada Lumia 930 akıllı telefonun 5.1 Dolby Digital Plus ses kaydı desteğine de sahip olduğu ortaya çıktı. Nokia’nın söylediğine göre cihaz, bu özelliğe sahip olan ilk akıllı telefonmuş. Lumia 1520 ve Lumia Icon ürünlerinde de bulunan HAAC microfon sayesinde 5.1 Dolby Digital Plus ses kaydı yapan cihaz tek kalmayacak.

Yakın zamanda gelmesi muhtemel bir güncelleme sayesinde Nokia Lumia 1520 ve Lumia Icon da bu şaşırtıcı yeniliğe kavuşabilir. 5.1 Dolby Digital Plus desteği için ise geliştirme süreci halen devam ediyor. Lumia 930, Haziran ayında satışa çıkacak.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler