Pazar, Ekim 6, 2024

Başlat Menüsü Geri Geliyor

Masaüstü kullanıcılarının özlemi son buluyor. Microsoft yaptığı açıklamayla Başlat Menüsü’nün, bir güncellemeyle Windows 8.1’e geri getirileceğini duyurdu. Böylece faresinden ayrılamayan kullanıcılar artık üçüncü şahıs programlara ihtiyaç duymayacak.

Windows’la özdeşleşen ve adeta bir simge haline gelen Başlat Menüsü, Windows 8 işletim sisteminin çıkmasıyla beraber ortadan kaybolmuştu. Bu hamle özellikle masaüstü kullanıcılarını çileden çıkarmıştı. Metro arabirimini kullanışsız bulan pek çok masaüstü/fare kullanıcısı, daha işletim sistemi piyasaya çıkmadan bu konuyla ilgili hayal kırıklıklarını her fırsatta dile getirdiler.

Anlaşılan Microsoft (biraz geç de olsa) müşterilerini dinliyor. Temelde geleneksel yapısını koruyacak yeni Başlat Menüsü, Metro arabiriminden esintiler de taşıyacak. Yeni güncellemeyle kadim dostumuz Başlat Menüsü geri gelmekle kalmıyor, beraberinde Metro uygulamalarını da masaüstüne getiriyor. Yani, güncellemeyle Metro uygulamaları geleneksel masaüstü uygulamaları gibi çalıştırılabilecek.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler