Pazar, Ekim 6, 2024

Alexa’nın Tasarımı Değişti

Web sitelerinin trafik analizi, ilgili bağlantılar, arama kelimeleri gibi istatistiklerini sunan servis Alexa’nın tasarımında değişime gidildi. Yeni tasarımda sadelik faktörü dikkat çekiyor.

Küresel çerçevede web sitelerinin sıralaması, hangi ülkelerden ziyaret edildiği gibi çeşitli istatistiklerini sunan Alexa platformunun tasarımı değişti. Web sitelerine dair trafik analizi, bağlantılar, arama kelimeleri gibi verileri bir arada sunabilen servisin yeni tasarımında logo da dahil olmak üzere kapsamlı bir değişim söz konusu.

Daha sade ve modern

Alexa artık daha sade bir logoya sahip. Büyük ‘A’ harfi yerine artık küçük ‘a’ logonun temelini oluşturuyor. Logoya dair Alexa yazısının da fontu değişti.

Mavi ağırlıklı

Alexa.com tıklandığında ilgili serviste tasarım yerine mavi renge verilen ağırlık ilk dikkat çeken değişim durumunda. Önceki tasarımda beyaz ve gri renkler ağırlıktaydı. Sitede ‘An Amazon Company’ (Bir Amazon Şirketidir) ibaresine de yer verildi. Alexa, çok daha görsel dokunuşlara sahip bir tasarıma geçerken yeşil renk kullanımı ve servis genelinde artırılan butonlar da gözlerden kaçmıyor.
Herhangi bir web sitesine dair bilgilere ulaşmak için arama yapıldığında kullanıcıların karşısına çıkan ekranda ise önceki tasarıma göre yine ince dokunuşlar ve sadelik dikkat çekiyor.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler