Pazar, Ekim 6, 2024

Yazı tipini değiştirerek milyonlarca dolar kar etmek mümkün

Genelde varsayılan yazı tiplerini kullandığımız bir gerçek. Peki bunu değiştirerek ne kadar kar edeceğinizi biliyor musunuz?

Yazı tipleri bilgisayar dünyasında önemli bir yere sahip. Bilgisayar başındayken herhangi bir sebepten dolayı çıktı almak gerekebiliyor. Bazı işlerde ise bir hayli fazla çıktı almak gerekiyor. Mesela devlet daireleri buna örnek gösterilebilir. Devlet daireleri pek yapmasa da çok çıktı alması gereken özel iş yerleri kağıttan ve mürekkepten kar etmek için her yolu deniyorlar.

İşte bu iş yerlerini düşünen 14 yaşındaki Suvir Mirchandani, önemli bir araştırmaya imza atmış. Mirchandani, yaptığı araştırma sonucunda Times New Roman yazı tipi yerine Garamond yazı tipi kullanmanın baskı maliyetini %30 azalttığını ortaya çıkarmış. Bunu kanıtlayan Mirchandani, bu yolla yıllık 21 bin dolar kar edilebileceğini söylüyor.

Öte yandan sesini duyurmak isteyen Mirchandani, bu durumu bir de ABD hükümetine anlatmış. Bir mektup yollayarak yıllık 1.8 milyar dolarını baskı işlerine harcayan hükümete, bu yolla yıllık 370 milyon dolar kar edebileceklerini söylemiş. Haliyle bu durum da hükümetin ilgisini çekmiş.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler