Cuma, Eylül 20, 2024

Google’dan Giyilebilir Cihazlara Özel Android Wear

Google, giyilebilir cihazlar için Android Wear adını verdiği işletim sistemini duyurdu. Öncelikle akıllı saatlerde olmak üzere diğer giyilebilir cihazlarda kullanılmaya başlanılacak.

Google’ın akıllı saati son zamanlarda beklenirken firmadan farklı bir haber geldi. Google, Android Wear adlı yeni işletim sistemini duyurdu. Giyilebilir teknolojiler için geliştirilen bu işletim sisteminin duyurulmasından kısa bir süre sonra firmalardan yeni akıllı saatlerin duyurusu geldi.

Motorola, LG, HTC, Asus ve Samsung gibi firmalar tarafından desteklenen Android Wear için fitnes konusunun altı çizilmiş. Bu işletim sistemi sayesinde gerçek zamanlı olarak hız, mesafe gibi bilgileri görebilmektesiniz. Yürüme ve koşma gibi farklı aktiviteleri takip edebilmektesiniz. Ayrıca bu işletim sistemi Google Now özelliği ile gelmekte. Bu sayede hatırlatıcı olarak kullanabileceksiniz. Android Wear kullanan modeller ile Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile bağlanarak tüm bildirimleri saatlerinizde görebileceksiniz. Bunun yanında sesli arama fonksiyonunu da Android Wear‘da kullanabileceksiniz. “Ok Google” gibi ifadeler ile akıllı saatinizi kullanabileceksiniz.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c]

Çoklu ekran özelliğine sahip Android Wear için üreticiler sırada beklemekte. Bu işletim sisteminin duyurulmasından sonra Motorola 360 adını verdiği modelini duyurdu. Ayrıca LG’de G Watch adını verdiği akıllı saat modeli hakkında da bilgiler gelmeye devam etmekte. Yılın ikinci yarısından sonra Android Wear işletim sistemini kullanan birçok akıllı saatin piyasaya çıkması beklenmekte. Google’ın büyük rakibi olan Apple’ın da bu konuda çalışmaları devam etmekte. iOS işletim sistemini kullanan akıllı saatlere karşı olarak Google’ın ilk atağı Android Wear olarak geldi.

Kısacası Google’ın giyilebilir teknolojiler için Android’in özel bir sürümü olan Android Wear, başarılı arayüzü ile öncelikle akıllı saatlerde olmak üzere diğer giyilebilir teknolojilerde kullanılacak. Ayrıca Google, yeni işletim sistemi için geliştiricilere geliştirici kitini de ulaştırmaya başlamış durumda. Bu işletim sistemine yeni uygulamaların gelmesi bekleniyor. Google Android Wear ile hızlı bir giriş yaparken bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.

 

 

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler