Cuma, Eylül 20, 2024

Twitter’da Fişleme Başladı!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, 2 Aralık 2013’te bazı şirketlerle yaptığı anlaşmalar sayesinde Twitleri arşivlemeye başladığı öğrenildi.

Yeni internet yasası ile kendisine verilen web sayfalarını mahkeme kararı olmadan engelleme hakkı (takip eden 24 saat içinde bir mahkeme kararı olması şart) ile adını duyuran Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, tweetleri arşivlemeye başladı.

TİB herkese açık Twitter hesapları üzerinden gönderilen tweet’leri depolamak için 2 Aralık 2013 tarihinde birkaç şirket ile sözleşme imzaladı. Bu şirketlerin arasında NGiNE adlı şirket de bulunuyor. Sözleşmenin 9.5 milyon TL tutarında imzalandığı da gelen haberler arasında.

Atılan tweet’lerin arşivlenmesi çok da büyük bir olay değil zira bu bilgiye biz Twitter üzerinden de erişebiliyoruz. Twitter’ın böyle bir arşivi zaten var. Fakat TİB’in böyle bir şey yapması kafaları iyice karıştırmış durumda.

Silmek Çözüm Olmayabilir!

Kullanıcıların Twitter’da sildiği bir tweet’in TİB arşivinde depolanmış bir şekilde kalması da muhtemel. Bu da isteyerek veya istemeyerek bazı kesimlere ters gelen tweetlerin, silinseler bile tweet sahiplerinin başına iş açmasına sebep olabiliyor. Arşivlemenin yeni bir fişleme taktiği olması da oldukça muhtemel.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler