Cuma, Eylül 20, 2024

Youtube İngiltere’ye Özel Yetki Verdi

Söylentilere bakılırsa, artık İngiltere’nin YouTube kontrolü için özel yetkisi var.

Google’ın İngiliz güvenlik yetkililerine YouTube için özel kontrol yetkisi verdiği haberi dolaşıyor. Financial Times’da çıkan habere göre ulusal güvenliği tehdit eden ve kışkırtıcı unsurların bulunduğu videoların kaldırılması ve engellenebilmesi için İngilizlere özel bir yetki sağlandı.

Bu özel yetkinin, özellikle Suriye’de yaşanan iç savaşla bir alakası olduğu düşünülüyor. İngiltere, Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu bir ülke. Suriye’deki iç savaşın çıkmasıyla beraber, Avrupa’dan 2.000 kişinin bölgeye savaşmak için gittiği belirtiliyor. Bu sayının 400 kişisini de İngiltere vatandaşları oluşturuyor.

Hükümet, savaş hakkında ortaya çıkan videoların kışkırtıcı içeriğe sahip olmasının, ulusal güvenliği tehlikeye düşürebileceğini düşünüyor. Bu yüzden Google ile yapılan konuşmalar sonucunda İngilizlere, özel yetki verildi.

Bu yetkinin hangi içerikleri kapsadığı ya da site üzerinde ne kadar kapsamlı bir kontrole sahip olduğu konusunda bir bilgi yok. Ancak Google’ın açıklamasına göre İngiltere’ye böyle bir yetki verildiği doğru. Sadece son karar hakkının gizli tutulduğunu belirttiler.

Özel yetki konusunun gündeme gelmesiyle de ülkemizde de soru işaretleri oluşmaya başladı. Son zamanlardaki ortamdan dolayı Facebook ve YouTube’un engellenmesi, kapatılması gibi konuşmalar mevcut. Google’ın İngiltere’ye verdiği bu yetkinin bir benzerinin Türkiye’ye de verilip, verilmeyeceği üzerinde konuşuluyor.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler