Cumartesi, Eylül 21, 2024

Sapphire’den 8GB GDDR5 bellekli ekran kartı Radeon R9 290X Toxic

Ekran kartı üretiminde AMD’nin en büyük iş ortaklarından biri olan Sapphire, 8GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip Radeon R9 290X modelini pazara sunmaya hazırlanıyor. Firma tarafından R9 290X Toxic olarak isimlendirilen yeni model, yüksek bellek kapasitesine ek olarak sahip olduğu özel tasarım detaylarıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor.

AMD’nin 28nm Hawaii XT grafik yongasından güç alan DirectX 11.2 destekli ekran kartı, aynı zamanda fabrika çıkışı ciddi şekilde hız aşırtılmış olacak gelecek. Nvidia’nın GeForce GTX Titan Black modeline rakip olarak çıkacağı konuşulan ekran kartı, 8192MB’a denk gelen yüksek bellek kapasitesini, 512-bit bellek veri yolu üzerinden kullanıyor.

Sapphire’in 4GB GDDR5 bellekli Radeon R9 290 Vapor-X modeliyle benzer soğutucunun kullanıldığı ekran kartında, hem soğutma performansını arttırmak hem de bellek yoğunluğu nedeniyle arka kısma taşınan ram yongalarını korumak için metal plaka da bulunuyor. Sahip olduğu performans potansiyeli ile büyük merak uyandıran kartın diğer detaylarına ek olarak, ülkemiz pazarına ne zaman ve hangi fiyattan geleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

sapphire-r9-290x-toxic

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler