Cumartesi, Eylül 21, 2024

Google, Nexus 8 tablette Intel mi kullanacak?

Nexus’ta hem ekran, hem de işlemci için radikal kararlar verilebilir.

Biliyorsunuz, Google’ın sıradaki Nexus tabletine dair birçok söylenti bulunuyor. Bu söylentiler arasında en çok dikkat çekeni, Google’ın artık 7 inçlik Nexus tablet üretmek istememesi ve bunun yerine 8 inç ekran boyutunu tercih etmek istemesiyle ilgiliydi. Gerekçe olarak da ekranları giderek büyüyen phablet telefonların satışlarının artması ve piyasada 7 inç olup da Nexus’tan daha ucuza satılan tabletlerin bulunması gösteriliyordu.

Yeni gelen söylentilere göre Google, yeni Nexus tabletini 8 inç düşünüyor. Bunun yanında, işlemci olarak da Intel’in yeni işlemcisinden yararlanma peşinde. 4 çekirdekli 64 bit Atom işlemcisi Moorefield, 2.3GHz değerinde ve performanslı çalıştığı bildiriliyor. Bunun yanında PowerVR G6430 GPU’sundan ve LTE-A bağlantı teknolojisinden de söz ediliyor.

Android 4.5 ile gelmesi beklenen Nexus 8’in bu yaz aylarında satışta olması bekleniyor. Düşünceler, yeni Nexus’u Google’ın yine Asus ile yapacağı ve Google’ın 25 Haziran’da düzenleyeceği I/O etkinliğinde ilk kez görücüye çıkaracağı yönünde. Tabii yeni Nexus tablet için farklı üreticilere dair de söylentiler bulunuyordu. Bakalım kesin detaylar nasıl olacak…

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler