Cuma, Eylül 20, 2024

Spritz: Hızlı Okuma Uygulaması

Samsung Galaxy S5 ve Gear 2 adlı akıllı saatle birlikte gelecek Spritz adlı uygulamayla dakikada 1.000 kelimeye kadar okumak mümkün.

Spritz, temel olarak gözü oynatmadan metni sabit bir nokta üzerinde kaydırma prensibine dayanıyor. Uygulamada, dakikada 250 kelime, 350 kelime, 500 kelime ve 1.000 kelime hızlarını seçmek mümkün. Standart okuma hızının dakikada 220 olduğunu düşününce, bahsedilen hızların ne kadar inanılmaz olduğu daha iyi anlaşılıyor. Uygulama sayesinde ortalama bir okuyucunun hızı dakikada 220 kelimeden dakikada 500 kelimeye çıkacak. Bu, Harry Potter ve Felsefe Taşı gibi 350 sayfalık bir kitabı 77 dakikada okuyabileceğimiz anlamına geliyor.

Okuma esnasında, okuyucular farkında olmadan bir tespit noktası ya da optik tanıma noktası belirliyor. Araştırmalara göre bu nokta, genellikle her kelimenin orta noktasının biraz solunda bulunuyor. İşte uygulama, bu noktayı kırmızı renkte işaretleyip, sabit tutarak okuma hızını artırıyor.

Samsung Galaxy S5 ve Gear 2 akıllı saat ile sunulacak Spritz, şimdilik sadece İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca ve Rusça dillerini destekliyor.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için buraya tıklayıp sağ üst köşede bulunan “Click to Spritz” tuşuna tıklayabilirsiniz.

Halil Özekinci
Halil Özekinci
Teknoloji tutkunu, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sever.

Alakalı Gönderiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medya'da takip edin

0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son Gönderiler